Adresa:

Rr. Universiteti, p.n. 70000 Ferizaj, Republika e Kosovës.

Mob:

+383 44 293 711

Web:

ushaf.net

Prof. As. Dr. Bashkim Musliu

Mësimdhënës

Bashkim Musliu ka studiuar në Universitetin e Prishtinës, ku ka përfunduar studimet e rregullta (1995), studimet pasuniversitare, magjistraturën (2004), ndërsa më 2009 mori gradën Doktor i Shkencave Filologjike.

Për suksesin e treguar gjatë studimeve të rregullta, Universiteti i Prishtinës i ka dhënë diplomën “Student i dalluar”, (2004).

Në vitet 1995-2011, Bashkim Musliu ka punuar Mësimdhënës në shkollën e mesme, kurse nga viti 2011 ka punuar profesor universitar në universitetet publike në Prishtinë, Prizren, Gjakovë  Ferizaj, si dhe në Kolegjin AAB.

Nga viti 2011-2007, ka punuar në Ministrinë e FSK-së në Sektorin për Hulumtime dhe Zhvillim.

Në vitin 2018 ka marrë thirrjen Profesor Asistent në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, ku ka qenë i angazhuar që nga viti 2012.

Bashkim Musliu, ka botuar (2010) monografinë “Art dhe Erudicion”, që i kushtohet krijimtarisë së Rexhep Qosjes.

Herë pas here ka publikuar shkrime dhe recensione në libra dhe gazetat që janë botuar ose shtypur në Kosovë.

Gjatë luftës ka qenë pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (epror në Shtabin e Zonës Operatie të Drenicës).

Në vitin 2017 është emëruar zëvendësministër në Qeverinë e Republikës së Kosovës.

Bashkim Musliu flet gjuhën angleze, gjuhën kroate dhe në nivelin fillestar flet gjuhën gjermane.

This post is also available in: English