Siç jeni njoftuar tashmë, YIP është pjesë e Festivalit të Aftësive Dixhitale (DSF), i mbështetur nga GIZ ITP Digital Transformation Center (DTC), dhe është një ndërmarrje e përbashkët e tetë universiteteve dhe kolegjeve publike dhe private në Kosovë që synon promovimin e ndërmarrësisë. inovacionin dhe kërkimin midis studentëve dhe profesorëve, si dhe forcojnë lidhjet me sektorin privat dhe lojtarë të tjerë të rëndësishëm të ekosistemit të inovacionit.

Edicioni i këtij viti do të fokusohet në sfidat mjedisore dhe të qëndrueshme për të mbështetur tranzicionin më të shpejtë të gjelbër të shoqërisë sonë, duke synuar kështu promovimin e inovacionit dhe zgjidhjeve që kontribuojnë në:

 

  1. Riciklimi dhe riciklimi i mbetjeve,

 

  1. Dixhitalizimi i bizneseve për të reduktuar mbetjet, emetimet e karbonit dhe për t’u bërë miqësore me mjedisin,

 

  1. Përmbushja e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG).

 

Ngjashëm me vitin e kaluar, edicioni i sivjetshëm i Programit do të zhvillohet gjatë fundjavave në ITP Prizren, dhe do të zgjasë deri më 25 maj për ditët e sotme gjatë Festivalit të Aftësive Dixhitale.

 

Për më shumë detaje mbi Programin, gjeni bashkangjitur udhëzimet e detajuara për pjesëmarrësit duke përfshirë afatet kohore të aktiviteteve.

 

Programin kemi vendosur qe afatin per aplikim ta shtyejme deri me daten 27 Mars. Poashtu, per informimin tuaj, numri i aplikimeve te pranuara deri me tani nuk eshte i knaqshem, kemi pranuar vetem 14 aplikime, keshtuqe, kisha kerkuar nga te gjithe ju qe te informoni dhe inkurajoni studentet tuaj qe te aplikojne deri me daten 27 Mars.

 

Ne mbetemi ne dispozicionin tuaj qe te organizojme sesione informative tek ju kurdo qe ju mund ti caktoni ato. Ne kete link ju mund te rezerevoni diten, kohen, dhe lokacionin e takimit informues tek ju:  👉   https://shorturl.at/dknBD 

 

Per me shume informacione rreth programit, ju mund te shkarkoni edhe udhezuesin e programit ne: 👉 https://shorturl.at/bjzV9

 

Ndersa linku per aplikim eshte: 👉 https://shorturl.at/dsB56.