Festa e 28 Nëntorit na kujton rrugëtimin për liri e pavarësi. Na ikujton trimat dhe atdhetarët nga Gjergj Kastrioti, Ismail Qemaili, Isa Boletini e deri te Adem Jashari dhe luftëtarët tjerë lirisë.

Kjo ditë feste, vete ngërthen Shpalljen e Pavarësisë Shqipërisë, ditëlindjen e Komandantit Adem Jashari dhe daljen skenë Ushtrisë Çlirimtare Kosovës, mbetet një nga datat rëndësishme historisë shqiptare.

Dhe ne, brez pas brezi do përkulemi para veprës çdoluftëtari dhe intelektuali me jetën dhe sakrificën e tyre isollën kombit ditë mira.

Urime!

Me respekt,

Prof. Dr. Agron Bajraktari, Rektor